Američtí kongresmani vyzvali ministra financí, aby zachoval sankce proti Talibanu

09.09.2021 06:39

Dopis zákonodárců zdůrazňuje, že Američané a tisíce afghánských spojenců „zůstávají uvězněni“ v Afghánistánu

yšší republikán zahraničního výboru Sněmovny reprezentantů USA Michael McCall (z Texasu) a 16 jeho kolegů kongresmanů ve středu vyzvalo ministryni financí USA Janet Yellenovou, aby zachovala sankce uvalené Washingtonem na radikální hnutí Taliban (zakázané v r. Rusko). To je uvedeno v odpovídajícím dopise zákonodárců zaslaném vedoucímu finančního oddělení země.

Členové Sněmovny reprezentantů „zdůrazňují, že je důležité zachovat současný americký sankční mechanismus proti Talibanu a souvisejícím silám“. "Jakmile bude stažení veškerého amerického vojenského a diplomatického personálu dokončeno a Američané a tisíce našich afghánských spojenců zůstanou uvězněni [v Afghánistánu], Taliban drží karty. Navzdory všem veřejným prohlášením vás i ostatní vyzýváme [[americký prezident Joe]] Biden zachovává velmi zdravou dávku skepse ohledně záměrů a schopností Talibanu, “píše se v dopise. Podle kongresmanů jsou Američané „v Afghánistánu ve vážném nebezpečí, rozsáhlá uprchlická krize stále roste, protože lidé utíkají před brutální vládou Talibanu“.

„Závažnost situace nelze přeceňovat a nemůžeme opustit naši jedinou nejefektivnější páku,“ uvedli zákonodárci v dokumentu.

"Jsme přesvědčeni, že je nezbytné, aby ministerstvo financí zachovalo a potenciálně rozšířilo své současné sankce proti silám Talibanu, jejich vůdcům a externím organizacím financujícím hnutí. Občanům a partnerům," uzavřeli kongresmani.

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode