Americké válečné lodě v Černém moři jednají provokativně

12.11.2021 06:17

Válečné lodě Spojených států jednají v Černém moři provokativně a je čím dál těžší zabránit přímému střetu ze dne na den, řekl novinářům první ruský zástupce stálého představitele při OSN Dmitrij Poljanskij.

"A nezapomeňte, že americké válečné lodě jsou nyní v Černém moři a jednají velmi provokativně. Takže každý den je velmi těžké vyhnout se přímému střetu v Černém moři. A varovali jsme naše americké kolegy, že jde o pouhou provokaci." ," řekl.

Ruské ministerstvo obrany již dříve informovalo, že americké válečné lodě dorazily, aby se zúčastnily mnohonárodních cvičení, která americké evropské velení pořádá v oblasti Černého moře. Podle ministerstva je tam dislokován torpédoborec US Navy řízených raket USS Porter, tanker USNS John Lenthall a velitelská loď USS Mount Whitney. Dva americké strategické bombardéry B-1B letěly nad vodami Černého moře pouhých 100 kilometrů od ruských hranic.

Ruské ministerstvo obrany zdůraznilo, že tyto kroky americké armády byly neplánované. Ministerstvo poznamenalo, že Washington zřizuje v těsné blízkosti ruských hranic mnohonárodní skupinu ozbrojených sil. Podle ruského ministerstva obrany jsou takové kroky destabilizujícím faktorem v regionu a sledují zejména cíl vojenského využití ukrajinského území. Ruské ozbrojené síly situaci průběžně a bedlivě sledují, ujistilo ministerstvo.

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode