5 blahodárných účinků ženšenu: Zlepšuje sex i spalování

29.04.2018 19:38

 Rostlinka, která ovlivňuje pět orgánů, tiší nervy, zklidňuje mysl, zastavuje křeče, vyhání zlé duchy, čistí zrak a zlepšuje paměť. Už víte? Ženšen pravý. Tahle léčivka, jejíž výzkum je v Koreji oficiálně podporován, toho umí ale ještě víc...


Existuje více druhů ženšenu, například americký, pětilistý, japonský nebo sibiřský. Žádný z nich ovšem nemá prokázané stejné účinky jako ženšen pravý vypěstovaný v Koreji. Jedná se o tradiční léčivou rostlinu východní medicíny. Užívají se kořeny, které mají největší sílu a účinnost ve stáří šesti let.


Proti mrtvici, senilitě i impotenci aneb Bylinky dlouhověkosti, které zatím neznáte

Čistí játra, zmírňují Parkinsona a hubí bacily! Slyšeli jste už o zázračných adaptogenech?
Ženšen pravý má pozitivní účinky na oběhový i imunitní systém, centrální nervovou soustavu a soustavu žláz s vnitřní sekrecí. „Odborné studie prokazují jeho komplexní působení na lidský organismus,“ potvrzuje Romana Kotěrová, odbornice na přírodní esence a koučka zdravého životního stylu. Ženšen seženete v lékárnách či prodejnách zdravé výživy, nejčastěji ve formě čaje. Abyste co nejlépe využili jeho příznivé účinky, dopřávejte si jeden až tři šálky denně po celý rok. A co všechno tím získáte? Víme o benefitech ženšenu, které jste určitě neznali.


Ženšenový čaj působí na lidský organismus komplexně. Dopřávejte si jeden až tři šálky denně


1. Nejúčinnější adaptogen na světě
Ženšen pravý je velmi silný adaptogen – pomáhá organismu přirozeným způsobem bojovat proti zátěži vyvolané širokou škálou škodlivých faktorů. Posiluje imunitní a endokrinní systém, protože vykazuje antibakteriální, imunostimulační a antioxidační účinky. „Adaptogenní léčivé rostliny jsou jedinečné schopností udržovat rovnováhu hormonů a imunitního systému,“ říká PharmDr. Lucia Havlíková ze společnosti PureDistrict a dodává: „Ženšen pravý je nejstarší, nejznámější a nejúčinnější doposud známý adaptogen na světě.“

2. Zahání únavu
Bylo prokázáno, že podávání ženšenového čaje třikrát denně po dobu jednoho měsíce redukuje příznaky únavy, jako jsou ospalost, slabost a nedostatek energie, oproti skupině, jíž bylo podáváno placebo – a to až o 66 procent.


V kombinaci s jujubou podporuje ženšen hubnutí a omezuje tak riziko nadváhy

3. Pomáhá s hubnutím
Dopřejte si ženšenový čaj před cvičením – pocítíte lepší výkonnost a nával energie. Ženšen posiluje fyzické schopnosti, dodává tělu vitalitu a urychluje spalování kalorií. Zlepšuje trávení a brání vstřebání tuků z potravy. „Navíc, pokud je s ženšenem v synergickém efektu jujuba, zabráníte růstu tukových buněk,“ říká Lucia Havlíková. Jujuba je, podobně jako ženšen, užívána v čínské lidové medicíně už po staletí. Jedná se o plody opadavého stromu, jimž se pro jejich sladkou chuť přezdívá „čínské datle“.

4. Zlepšuje libido
Klinické studie potvrdily, že ženšen pravý zvyšuje u obou pohlaví libido a prodlužuje délku a intenzitu pohlavního styku. Působí totiž na centrální nervový systém a tkáně pohlavních orgánů – díky tomu zkvalitňuje erekci a zlepšuje sexuální vzrušení žen.


Po prohýřené noci zmírní čaj z ženšenu nepříjemnou kocovinu

5. Zahání kocovinu
Vědci zkoumali i vliv ženšenu na hladinu alkoholu v krvi a ukázalo se, že zrychluje jeho odbourávání. U mužů, kteří před konzumací alkoholických nápojů dostali tři gramy ženšenového extraktu (což odpovídá jednomu sáčku čaje), se snížila hladina alkoholu v krvi až o 51 procent. Předmětem bádání byl i vliv „zázračného kořene“ na kocovinu – i tady dosahuje skvělých výsledků. U lidí, kteří si během konzumace skotské whisky dali ženšen, došlo ke snížení nepříjemných projevů (bolest hlavy, nevolnost) až o 66 procent. Ženšenový čaj oceníte i ráno po protančené noci – zafunguje jako energetická bomba, která uleví od nevolnosti a vlije do žil novou krev.

zdroj: www.prozeny.cz

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode