Babiš po volbách v České republice vyloučil spolupráci své strany s „piráty“ v kabinetu

03.10.2021 09:09

Předseda vlády České republiky také řekl, že „akce nespokojených občanů“ „rozhodně navrhne svého kandidáta“ pro nadcházející prezidentské volby počátkem roku 2023.

Předseda vlády České republiky, předseda politického hnutí ANO („Akce nespokojených občanů“) Andrej Babiš v  rozhovoru, který v neděli zveřejnil deník  Pravo, uvedl, že ANO, které se těší největší podpoře voličů, pozve k jednání o vytvoření vládní koalice všechny parlamentní strany, kromě České pirátské strany.

"Přiznám se, že mám problém - hlavně s" piráty ", řekl Babiš .

Předseda vlády také informoval, že ANO „definitivně navrhne svého kandidáta“ pro nadcházející prezidentské volby v České republice počátkem roku 2023. Současná hlava státu Miloš Zeman dříve řekl, že by rád viděl Babiše jako svého nástupce na Pražském hradě.

ANO je podle průzkumů veřejného mínění lídrem v oblibě voličů pár dní před volbami do Poslanecké sněmovny (dolní komory) Parlamentu ČR. 

Centristické hnutí může získat až 32,4% hlasů.

Sociologové předpovídají, že kandidáti získají poslanecké mandáty od koalice České pirátské strany s politickým hnutím „Starostové  a nezávislí“, jakož i od koalice „Společně“, která zahrnuje občansko -demokratickou stranu, křesťanské demokraty a prosperitu odpovědnosti za tradici Párty 09.

 Hnutí „Svoboda a přímá demokracie“ a Komunistická strana České republiky a Moravy také budou moci překonat zákonem stanovenou hranici 5% hlasů a přivést své zástupce do dolní komory parlamentu.

Zdroj:TASS

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode