ZEMAN CONTRA KDOKOLIV ?

16.01.2018 18:06

 Petr Robejšek

Měl jsem štěstí, protože jsem v prvním kole mohl podpořit kandidáta, pro kterého jsem byl jak srdcem tak i hlavou. Znám totiž schopnosti a názory Jiřího Hynka tak dobře jako málokdo. A zároveň je mi i lidsky velmi blízký.

Uznávám, že jsem byl v záviděníhodné situaci. A proto rozumím těm, kteří volili takříkajíc "břichem".

Teď jsem na tom úplně stejně jako většina lidí, protože ve druhém kole již srdcem volit nemohu. Moje sympatie patřily Jiřímu Hynkovi, jako jiní byli nadšeni třeba básníkem Horáčkem anebo mladým sympaťákem Hilšerem.

Chápu i ty, kteří si říkali, že "kdokoliv je lepší než Zeman". Sám mám potíže s některými jeho postoji a s mnoha jeho výrazy. Takže svým způsobem rozumím těm, kteří volili kohokoliv jen ne Zemana. Chápu je, ale nezávidím jim rozhodování v druhém kole.

Ani oni a ani já již nemůžeme volit srdcem. Ale pak je určitě lepší volit hlavou než břichem. Kdokoliv totiž není lepší než Zeman.

A proč mi pan Kdokoliv tak vadí? Protože je schopen říci a udělat cokoliv. A to cokoliv, které vnímám u pana Drahoše se týká rozhodujících otázek budoucnosti naší země a zejména toho, co většina našich lidí nechce. Zemanův protikandidát by klidně podpořil přijetí eura a říkal o nás, že jsme nemocní, když do své země nechceme pustit nepřizpůsobivé cizince.

V příštích letech půjde o všechno a budeme vystaveni obrovskému tlaku. Když jde o osud naší země tak si nemůžeme dovolit cokoliv. A prezidentem nemůže být Kdokoliv. 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode