Vojáci Ruska a Uzbekistánu absolvovali cvičení na afghánské hranici

05.08.2021 07:14

Armádní jednotky Ruska a Uzbekistánu zahájily bojovou koordinaci na plnění cvičně-bojových úkolů na horském polygonu Termez na hranici s Afghánistánem, informovalo tiskové oddělení Centrálního vojenského okruhu.

V Centrálním vojenském okruhu dodali, že vojáci obou zemí provedli průzkumné a pátrací operace v horském prostředí, procvičili přípravu pastí na trasách pohybu cvičného nepřítele a také vykonali komplex palebných úkolů s použitím zařízení pro tichou střelbu.
Cvičení se účastní asi 1,5 tisíce vojáků Ozbrojených sil Ruské federace a Republiky Uzbekistán.
Situace v Afghánistánu
V Afghánistánu probíhají střety vládních sil s teroristy hnutí Tálibán*, kteří dobyli značná území na venkově a zahájili útok na velká města.
Na začátku srpna radikálové postoupili k centrálním čtvrtím města Herát. Vládní armáda zatím zneškodnila ve stejnojmenné provincii více než stovku ozbrojenců.
 
Nestabilita v republice sílí na pozadí slibů administrativy USA ukončit do konce léta stažení vojsk z afghánského území.
Washington a zástupci Tálibánu* podepsali v roce 2020 v Dauhá první mírovou dohodu za více než 18 let války. Ta stanovuje stažení cizích jednotek z Afghánistánu během 14 měsíců a zahájení vnitřního afghánského dialogu po výměně zajatců.
zdroj:https://cz.sputniknews.com/
 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode