Velká cena začne za dva dny. Jsme připraveni, říkají pořadatelé!

17.08.2016 19:10

 Brno /INFOGRAFIKA/ – Ještě vloni to vypadalo, že se Velká cena silničních motocyklů do Brna už znovu nepodívá. Letos je situace jiná – místo brněnského automotodromu pořádá závod Spolek pro GP, který má navíc smlouvu na pět ročníků sportovního klání. Víc změn by ale návštěvníci poznat neměli.


 

Zatím se podařilo prodat necelých pětatřicet tisíc vstupenek. „Je to dobrý výsledek, přestože jsme s prodejem začali až po Vánocích," zhodnotil brněnský primátor Petr Vokřál. Podle primátora se ještě stihne dalších deset tisíc lístků prodat přímo na pokladnách automotodromu.

Pořadatelský Spolek pro GP založilo Brno společně s Jihomoravským krajem. „Garantujeme příspěvek dvacet milionů korun pro každý ročník," vysvětlil účast kraje ve spolku náměstek hejtmana Marek Šlapal.

Pro zvětšení klikněte.

Podle ředitelky Automotodromu Brno Ivany Ulmanové je už vše připravené. „Denně k nám volají lidé a ptají se především na dopravu. Jediným problémem by podle nás mohla být dálnice D1," uvedla Ulmanová.

Velké manévry čekají při závodě i policii. „Pořádková policie bude dohlížet na bezpečnostní kontroly u vstupu do areálu. Budeme také spolupracovat s pyrotechniky a denně nahodile kontrolovat části závodiště," představil některá opatření náměstek ředitele krajského policejního ředitelství Miloslav Machát.

Na závod se už také chystá český závodník Jakub Kornfeil. Jak se mu bude v závodě dařit, ještě nechce příliš odhadovat. „Uvidíme podle tréninků. Když se budu pohybovat v desítce, mohu si dávat za cíl třeba i skončit na stupních vítězů. Když však budu jezdit kolem dvacítky, budu chtít hlavně dojet na bodech. Naučil jsem se nedávat si cíle do závodu. Důležité je vyhodnotit danou situaci a z ní vytěžit maximum," zhodnotil Kornfeil.

Autor: Michal RapcoJan Pařík

Zdroj: https://brnensky.denik.cz/zpravy_region/velka-cena-zacne-za-dva-dny-jsme-pripraveni-rikaji-poradatele-20160817.html 

 

 Zdroj: https://brnensky.denik.cz

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode