Ruský guvernér zve těžaře kryptoměn k založení těžařské farmy v Petrohradu

24.09.2017 08:37

  Ruská Leningradská oblast chce vytvořit industriální park pro těžbu kryptoměn, včetně bitcoinu. Guvernér této oblasti zve těžaře do oblasti Sosnovyj Bor blízko Petrohradu, aby vytvořili ve staré "Leningradské" nukleární elektrárně těžařské farmy v průmyslovém měřítku.

Těžaři pozváni k přesídlení do Petrohradské oblasti

  Guvernér Petrohradské oblasti, Alexandr Drozdenko, podle místních zdrojů, zve těžaře kryptoměn k vytvoření těžařských farem v tomto regionu. Na třetím výročním fóru pro malé a středně velké podniky regionu zvaném „Energie příležitostí“, které se konalo minulý týden, navrhl, že první jaderná elektrárna Leningrad by mohla být využita k vytvoření těžařských farem pro kryptoměnu. Tuto událost navštívilo 600 podnikatelů a představitelé federálních agentur.

Guvernér Alexander Drozdenko přednáší na fóru Leningradské oblasti „Energie příležitostí“ 2017

  Petrohradská oblast má svou hranici severozápadně s Finskem a západně s Petrohradem a Estonskem. První jaderná elektrárna Leningrad, která byla uvedena do provozu roku 1974, je situována ve městě Sosnovyj Bor. V současné době je vedle ní stavěna druhá jaderná elektrárna.

  „Jak jistě víte, stavba druhé jaderné elektrárny Leningrad v Sosnově Boru je dokončena a rozsáhlé plochy první jaderné elektrárny zůstávají přístupné“ vysvětlil Drozdenko dodávajíce, že tato lokalita by mohla zajímat těžaře kryptoměn.

  47News poznamenal; Výrobní oblast, která byla uvolněna během výstavby nových energetických jednotek v jaderné elektrárně Leningrad, bude pro nové osazenstvo k dispozici již v roce 2018.

Levná energie a speciální benefity

Guvernér Leningradské oblasti Alexander Drozdenko.

  Guvernér Drozdenko poznamenal, že „pro produkci bitcoinu jsou v první řadě vyžadovány velká lokalita a levná elektrické energie.“ Jeho úřad již diskutoval s Alexeyem Likhachevem, generálním ředitelem společnosti Rosatom State Atomic Energy Corporation, stejně jako s dalšími vedoucími Rosatomu o tom, jak by „uvolněné zázemí jaderné elektrárny Leningrad mohlo být využito jako technologický park designovaný pro levnou energii“ odhalil. Společnost Rosatom se sídlem v Moskvě je regulační orgán ruského jaderného komplexu, který provozuje veškeré jaderné zájmy Ruské federace, civilní i vojenské.

  Guvernér navíc řekl, že s podporou malého a středně velkého podnikání může být Leningraská oblast průkopníkem ve vytváření těžařských kryptoměnových farem v Rusku. Podle tiskového oddělení vlády Leningradské oblasti „v novém technologkém parku může být osazenstvo podpořeno upřednostněním a benefity“.

Další pokusy přitáhnout těžaře kryptoměn

  Začátkem tohoto měsíce news.Bicoin.com, reportoval o projektu dotací nákladů na elektřinu, iniciovanou IRI (institut pro internetový rozvoj) a ruskou asociací blockchainu a kryptoměny (RABIK). Nicméně umístění tohoto projektu nebylo uzavřeno.  Mezitím se jiný region v Rusku snažil přilákat těžaře. Kaliningradská oblast má podle zprávy společnosti Google v první polovině letošního roku největší nárůst vyhledávacích dotazů souvisejících s těžbou kryptoměny.

  Navíc první místopředseda vlády Igor Shuvalov nedávno odhalil, že vláda diskutuje o vytvoření státních těžebních center.

Zdroj: news.bitcoin

Přeložil a upravil: Vyzi

Převzato z:  arbolet.net/clanek/2624-rusky-guverner-zve-tezare-kryptomen-k-zalozeni-tezarske-farmy-v-lenigradu

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode