Ruský diplomat vyvrací obvinění EU, že Moskva používá plyn jako „vydírání“

01.11.2021 06:15

 Evropská unie si je dokonale vědoma toho, že Moskva využívá plyn pro vzájemně výhodnou spolupráci, a nikdy nikoho nevydírá, napsala v pátek mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zakharová na svém kanálu Telegram po tvrzení polského premiéra Mateusze Morawieckého, že Rusko údajně používá plyn k vydírání EU k přijímání výhodných rozhodnutí.

"Rusko nepoužívá plyn k vydírání, ale k oboustranně výhodné spolupráci. EU a Polsko to velmi dobře vědí," trvala na svém Zacharovová.

Dodala, že belgický premiér Alexander De Croo reagoval poměrně pozoruhodným způsobem na Marowieckiho tvrzení, že EU vyhrožuje Polsku třetí světovou válkou.

„Belgický premiér řekl, že ti, kdo pronášejí taková prohlášení, si ‚zahrávají s ohněm, když vedou válku s vašimi evropskými kolegy z vnitropolitických důvodů‘,“ napsala Zacharová.

Mluvčí polského ministerstva zahraničí Lucasz Jasina dříve v pátek uvedl, že belgický velvyslanec byl předvolán na polské ministerstvo zahraničí kvůli výrokům Alexandra De Croa ohledně sporu mezi Varšavou a Bruselem.

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode