Ruské bombardéry Tu-22M3 zaútočily na „ozbrojence“ na hranici s Afghánistánem

09.08.2021 06:40

Ruské dalekonosné bombardéry Tu-22M3 zaútočily na tábory „ozbrojenců“ na hranici Uzbekistánu s Afghánistánem, informovalo ruské ministerstvo obrany s tím, že se jednalo o část probíhajícího cvičení.


„Čtyři nadzvukové bombardéry Tu-22M3… provedly naplánovaný let nad vojenským polygonem Termez v Uzbekistánu. Během praktických cvičení posádky Tu-22M3 odstartovaly ze svého operačního letiště v Sarátovské oblasti, vykonaly přelet a vyplnily úkoly týkající se útoku bombami na smyšlené zamaskované tábory ozbrojenců a sklady s municí na polygonu Termez,“ stojí ve zprávě.


Zmiňuje se, že vzdušné krytí ruských bombardérů provedlo letectvo Uzbekistánu pomocí stíhaček Mig-29 a prostředků protivzdušné obrany.
Zdůrazňuje se také, že lety ruských bombardérů se provádějí přísně podle mezinárodních pravidel pro letectví a používání vzdušného prostoru.

Vojenská cvičení
Let ruských nadzvukových bombardérů na cvičení do Uzbekistánu nebyl první událostí v rámci vojenských cvičení mezi Uzbekistánem a Ruskem. Ve středu vojenské jednotky Ruska a Uzbekistánu zahájily bojovou koordinaci na plnění cvičně-bojových úkolů na horském polygonu Termez na hranici s Afghánistánem.
„Jednotky speciálních jednotek obou zemí absolvovaly 15kilometrový pochod, překonaly protipěchotní překážky, příkop s vodou, rozbořenou stěnu a tunel. Poté palební skupiny vykonaly cvičení armádní taktické střelby. Zvláštní pozornost byla během koordinace věnována horské přípravě s využitím horolezeckého vybavení,“ uvádí se ve zprávě ruského centrálního vojenského okruhu.
V Centrálním vojenském okruhu dodali, že vojáci obou zemí provedli průzkumné a pátrací operace v horském prostředí, procvičili přípravu pastí na trasách pohybu cvičného nepřítele a také vykonali komplex palebných úkolů s použitím zařízení pro tichou střelbu.
Cvičení se účastní asi 1,5 tisíce vojáků Ozbrojených sil Ruské federace a Republiky Uzbekistán.

Množící se vojenská cvičení jsou spojená s náhlým odchodem USA z Afghánistánu a měnící se tam bezpečnostní situací, kdy hnutí Tálibán (v Rusku zakázán) nabírá na síle a daří se mu obsazovat stále nová území země.

zdroj:https://cz.sputniknews.com/

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode