Putování Moravou – Výstup na Bradlo

20.08.2016 10:20

Moravská národní obec — místní sdružení MNO Uničovsko a region MNO Haná — po­řádá ve spolupráci s obcí Lipinka dne 20. srpna 2016 od 10.00 hodin na památ­ném vrcholu Bradlo, turisticko-společenskou akci ze série Putování Moravou — Vý­stup na Bradlo aneb VI. ročník Setkání moravských patriotů. Srdečně zveme na tento sraz všechny opravdové patriotky a patrioty, lidi dobré vůle, kterým nechybí hrdost na historii, kulturu a tradice naší země Moravy. Čeká Vás krásná příroda Úsovské vrchoviny a skalnatý, pověstmi opředený vrchol Bradlo (600 m n. m.), kte­rý je nejvyšší horou tohoto geomorfologického celku. Během setkání se můžete tě­šit na drobné občerstvení.

     Uskuteční se prezentace Bradla na starých fotografiích a pohlednicích a pro zájemce proběhne také již tradiční vy­cházka po okolních přírodních krásách a zajímavostech, na které je zdejší příroda opravdu bohatá.
     Na Bradlo lze vystoupit ze čtyř směrů. Nejkratší cesta vede od železniční stanice v obci Nová Hradečná na trati Olo­mouc — Šumperk. Na vrchol Vás odtud spolehlivě dovede červená turistická značka asi po 3 km dlouhém, ale poměrně prudkém stoupání. Výstup je také možný ze železniční zastávky v obci Libina, případně z obcí Lipinka nebo Kamenná, kde je profil výstupové trasy mnohem mírnější.
     Pro účastníky bude odměnou krásný kruhový výhled na panorama Jeseníků, případně na rovinu Uničovské tabule a celé Hané. Všichni přítomní patrioti obdrží v upomínku na toto přátelské setkání pamětní list. Na Vaši účast se těší po­řadatelé.

 

Zdroj:zamoravu.eu

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode