Putinův video vzkaz na COP26 načasovaný s prohlášením o ochraně lesů

02.11.2021 06:42

Organizátoři konference agentuře TASS sdělili, že přijetí deklarace se stane součástí jedné z klíčových událostí dvoudenního klimatického summitu konaného v rámci COP26.

Video poselství ruského prezidenta Vladimira Putina bude představeno v úterý na konferenci v Glasgow a bude načasováno tak, aby se časově shodovalo s přijetím společné deklarace o ochraně lesů a využívání půdy, zdroj z ruské delegace účastnící se 26. sdělila agentuře TASS konference smluvních stran (COP 26) UNFCCC.

Organizátoři konference agentuře TASS sdělili, že přijetí deklarace se stane součástí jedné z klíčových událostí dvoudenního klimatického summitu konaného v rámci COP26. Více než 100 zemí deklaruje své přání zastavit odlesňování na svých územích a snažit se zvětšit svou lesní plochu. Země, které souhlasily s přijetím deklarace, představují více než 85 % celkové lesní plochy planety. Kromě Ruska k nim patří Brazílie, Spojené království, Indonésie, Čína, USA, Turecko, Srí Lanka, Japonsko, africké státy. , země EU a Oceánie.

Podle organizátorů 12 ekonomicky vyspělých zemí, včetně Spojeného království, Spojených států, Francie a Německa, vyčlení v letech 2021 až 2025 12 miliard dolarů na podporu úsilí rozvojových zemí o zachování lesů. Zástupci soukromého byznysu navíc na tyto účely vyčlení 7,2 miliardy dolarů.

Konference COP 26 OSN o změně klimatu, které se zúčastnilo přes 120 lídrů, začala v Glasgow v pondělí a skončí 2. listopadu. Na základě jejích výsledků může být přijato společné prohlášení hlav států a vlád, ale v tuto chvíli takové výsledek se zdá nepravděpodobný. Klimatičtí vyjednavači z národních delegací budou v Glasgow pokračovat až do 12. listopadu, tedy dne, kdy se očekává zveřejnění závěrečných dokumentů konference.

Zdroj:TASS

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode