Přátelé,je to normální

20.10.2016 09:55

  Nějakým způsobem se vždy dostávám do konfliktu s režimem. Nikoli otevřeným, násilným způsobem, ale názorovým. Bylo to tak za minulého režimu a je to tak i nyní. Vycítím manipulaci ať se jedná o přímé překrucování faktů nebo jen zveličování jednoho a pomíjení druhého.

Dnes jsou skupiny lidí, se kterými si už nedokážu porozumět. Jsou to lidé, kteří tvrdí jak se máme strašně dobře, že lidé nechtějí mít děti z rozežranosti, protože chtějí dělat kariéru a cestovat. Nevím, snad to tak u některých lidí opravdu je. Tyto řeči šíří především centrální média v Praze a snad se tam opravdu většina lidí má tak dobře. U nás na Moravě tomu ale tak není. Samozřejmě, že i tady jsou výjimky. Ale jsou to opravdu výjimky. Lidé, které dostali velmi slušný majetek zpátky v restituci a dobře z něj žijí. Potom pár lidí, které "nějak" přišli k penězům v 90. letech a také z něj dobře žijí. Menší skupina, která žije z vlastní práce a dobře, protože přišla na nějakou komoditu či výrobu, která to umožňuje. Ale těchto lidí je výrazná menšina.
Vím, že je množství rodin s dětmi, které žijí ve velmi těžkých podmínkách. Přesto některé z těchto rodin dokáží své děti dobře vychovat. Ovšem dobrá prorodinná politika opravdu chybí a chybí i dobrá sociální politika, která by umožnila samoživitelkám postarat se o dítě či děti tak, aby tyto děti nevyrůstaly jako budoucí "druhořadí" občané, kteří nemohli využít svůj potenciál a studovat, ač měli předpoklady. V naší republice nemáme "obrovské nerostné bohatství", ani přírodu či památky, které by nás pohodlně uživily díky cestovnímu ruchu. Našim bohatstvím byl a je potenciál našich lidí.
Ano, máme obrovský potenciál v našich chytrých a šikovných lidech. Potenciál, kterým od Listopadu trestuhodným způsobem mrháme a za komparativní (výlučnou) ekonomickou výhodu našeho státu naši politici beze studu prezentují LEVNOU PRACOVNÍ SÍLU !!!
Prorodinná politika je mizerná. Naopak protirodinná politika slaví. Hesla Žij naplno, užívej si, ap., letitá podpora různých heren - pod záminkou že jde o svobodu podnikání, ač slovně se proti nim "bojovalo", doporučování konzumace alkoholu na každém kroku, ač se ví, že dost velké procento populace proti tragické závislosti na alkoholu nemá obranné genetické předpoklady. Nahotinky všude možně, jakoby sex nebyl něčím, co má sice v lidském životě přirozené místo, ale by něčím ještě důležitějším. To vše není dobrá cesta ke spokojené rodině a ke spokojenému životu našich dětí. A když k tomu ještě přičteme problémy s bydlením, které je často pro mladé rodiny těžko dostupné, anebo tak drahé, že na běžný život moc peněz nezbývá. Natož aby si rodina vytvořila rezervu pro případ, kdy se "něco stane". A ono se opravdu občas něco stane ... A dnes už samozřejmou nejistotu příjmové části domácnosti vyplývající z nejistoty zaměstnání a tím nejistoty pravidelnosti a výše příjmu.
A tak mizerná prorodinná politika na straně jedné - a prosazování migrace lidí z kulturně vzdálených a tradičně radikálních až nepřátelských civizačních okruhů, která má doplnit naši "porodnost" - na straně druhé je něco neslučitelného, logický nesmysl, alespoň u nás. V jiných zemích možná to, o té rozežranosti proč lidé nechtějí mít děti, platí. Ale u nás ne !!! Zakládat rodiny a mít děti? Když i mnozí jednotlivci, kteří chtějí pracovat a pracují, mají problém se uživit a udržet si alespoň jakous takous životní úroveň?
Jak nám někdo může předkládat takové nesmysly? Jsou ti lidé pod vlivem drog? Nebo je drogou nějaký silný tlak podepřený penězi, které jim tečou do kapes? Víme z minulosti, že se celá obrovská lidská společenství dokázala na základě propagandy dát do pohybu tím nejhorším možným směrem. Mějme to na paměti !

JVB.

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode