MORAVA A NAŠE SLEZSKO SE VYLIDŇUJÍ

17.02.2016 12:46

 Trpí celé území bývalé Moravskoslezské země (komunisty zrušené a novými "mocnými" po Listopadu neobnovené). Ale na severu je tento trend silnější a znatelnější.
Celý hospodářsky nedobrý trend je tady od doby, co bylo zrušeno zemské zřízení.


Veškeré snahy to jakýmkoli způsobem zvrátit k lepšímu - nepomohly. I následující řešení je jen dalším pokusem, velmi pravděpodobně opět marným. Jediné řešení je obnovení zemského zřízení a je smutné, že tomu brání jen hloupý kapric pražských centralistů.


Fakta a zákonitosti obelstít nelze. Stále znovu a znovu vyplývá na povrch, že Země moravskoslezská je skutečná přirozená územní jednotka a nic se na tom nezměnilo tím, že ji komunisté zrušili a noví mocní v pražském centralistickém mocenském centru neobnovili. Je to po všech stránkách samostatné území, které nutně potřebuje vlastní zemskou správu. Bez ní se nerozvíjí po žádné stránce tak, jak by mělo a mohlo. Potenciál tohoto území a především chytrých, vzdělaných a pracovitých lidí, kteří tam žijí, je uměle podseknut lidskou hloupostí, touhou po udržení nepřirozené centralizované moci ve státě.


Náš stát měl v minulosti na svém území vždy zemské uspořádání, je pro něj přirozené a potřebné, aby se rozvíjel harmonicky na celém svém území. Zemské zřízení je nejen tradiční, ale zároveň nejlevnější, nejpružnější a po všech stránkách nejefektivnější. I proto se ho stále drží nejrozvinutější evropské státy, jako je Německo a Švýcarsko, a v neposlední řadě jeho výhod využívá i Rakousko, se kterým máme historicky stejnou státoprávní tradici.

JVB.

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode