Komunisté jdou do voleb s novým heslem a protimigrační politikou!

25.06.2017 12:39

  KSČM je v současné době jednou z nejsilnějších stran. V předvolebních průzkumech se řadí na druhé až třetí místo. Nyní vedení strany představilo nové heslo i jasná témata, s nimiž jdou do parlamentních voleb.

 „Za hlavní cíl považujeme vybudování socialismu, kterého chceme dosáhnout postupnými kroky. V programu máme také třeba vystoupení z NATO či odmítání migračních kvót,” řekl místopředseda strany Jiří Dolejš.

Komplexní volební program má podle Dolejše osm stránek, voliče budou chtít komunisté zároveň oslovit jednostránkovým výběrem stěžejních bodů. Dvojí podobu bude mít i volební heslo.  

 „Program je členěn do pěti částí. První začíná otázkami míru a bezpečí, tedy život bez obav. Druhá se věnuje sociálním otázkám," poznamenal Dolejš.

 

  Třetí část řeší ekonomické záležitosti, čtvrtá ochranu životního prostředí a pátá se věnuje demokracii a lidským právům.
  

  Nelze nezmínit, že naším cílem zůstává socialismus, byť moderní socialismus, a že společenské podmínky chceme měnit postupnými kroky ve prospěch většiny," řekl Dolejš.


Většina sociálních požadavků, které KSČM v programu má, není nová, ale kdyby se měly všechny splnit, bylo by to poměrně náročné. „Vyžadují silný sociální stát a fungující ekonomiku. Tudíž logicky naše vize sociální spravedlnosti se musí opírat o prosperující ekonomiku, kde jako důležitý prvek vidíme aktivní roli státu," dodal místopředseda strany.

Stát by se podle něj měl věnovat strategickým otázkám, měl by být aktivní investor a podporovat české podniky tak, aby se snížila závislost na zahraničí. Za nástroj k tomu označil vznik státní komerční banky, která by se věnovala podpoře českých projektů.

Mezi dalšími body programu je třeba zvyšování důchodů, na které chce KSČM podle Dolejše získat dostatek peněz zajištěním vyšších mezd, ze kterých stát získá vyšší odvody.

Komunistický program dále slibuje třeba zavedení branné výchovy, omezení zahraničních misí, nezvyšování spoluúčasti pacientů, vzdělávání bez školného či novomanželské půjčky. 

Požaduje také obecné referendum, omezení národní a bruselské byrokracie či revizi a zdanění církevních restitucí. Komunisté chtějí také zahájit výstavbu dalších bloků jaderné elektrárny Dukovany.

zdroj:bleskove.cz/politika

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode