Komunismus který nebyl

27.03.2024 16:24

Nedoukům, kteří nazývají minulý systém komunismem, s oblibou sděluji, že komunismus měli maximálně indiáni v Říši Inků, vtip spočívá v tom, že inkové neměli peníze. Autoři toho termínu nahradili dřívější „společnost plné emancipace“ právě výrazem „komunismus“, s tím že až jednou přijde, společnost by k němu musela nazrát, nelze ho nastolit, bude to společnost beztřídní, nepotřebující stát a peníze.

No evropské státy nenápadně zanikají a fyzické peníze jsou nám kradeny, ale s komunisty to nemá nic společného. Jaký to paradox, kdy nám světový četník a lichváři vnucují něco podobného komunismu, o němž snili předešlé generace.

Ten systém se jmenoval reálný socialismus či diktatura proletariátu a opět se paradoxně začal hroutit v době, kdy sovětští komunisté vyhlásili, že již fázi diktatury proletariátu překonali.

A byl ten systém beztřídní společností? Nebyl. Byli tu dvě třídy, na rozdíl od ostatních systému neantagonistické. Ne nebyli to dělníci a rolníci, omyl. Byli to námezdní pracující státu a členové -zaměstnanci družstev, první pracovali na státním, druzí na družstevním.

Je faktem, že tehdy do 1989 roku často vedoucí strana deklarovala, že se opírá o dělnickou třídu, přičemž opomíjela fakt, že do této třídy nepatří jen námezdní dělník u soustruhu ale i námezní inženýr za rýsovacím prknem.

Tož už abych skončil, takže se mějme dobře, nazývejme věci pravými jmény a „dělání si z huby septik“ nechejme vládním politikům a presstitutům.

 

 

Mor.Dis.

 

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode