Je to vážné: USA se po zinscenovaném chemickém útoku připravují na úder z moře, říkají Rusové a posilují v Sýrii obranu

20.03.2018 17:12

Z Ruska přišlo vážné varování: američtí instruktoři v Sýrii připravili militantní skupiny k provedení zinscenovaného chemického útoku, po němž má následovat úder na syrskou armádu. Rusko zatím v minulých týdnech dále posílilo protivzdušnou obranu v Sýrii. 

Závažná slova pronesl na svém brífinku v sobotu 17. března velitel hlavního operačního velení ruského generálního štábu generálplukovník Sergej Rudskoj: „Chtěl bych upozornit na pokračující pokusy o provokace militantů s použitím toxických látek z důvodu obvinění vládních vojsk z použití chemických zbraní proti civilnímu obyvatelstvu.“ 

Podotkl, že Rusko má o těchto přípravách dostatečné informace. „Současně s dříve oznámenou informací o přípravě provokace ve Východní Ghútě je nám spolehlivě známo, že v lokalitě města Al Tanf američtí instruktoři připravili několik skupin bojovníků k provedení provokací na jihu Sýrie s použitím chemických zbraní.“ 

Podle Rudského byly počátkem března diverzní skupiny přesunuty do jižní zóny deeskalace v lokalitě města Dar'á, kde se nacházejí oddíly takzvané Svobodné syrské armády. „Připravují sérii provokací s explozí výbušných zařízení obsahujících jedovaté látky. Následně bude tento fakt využit k obvinění vládních vojsk z použití chemických zbraní,“ uvedl. 

Jak dále Rudskoj konstatoval, komponenty pro zhotovení chemických náloží už byly dopraveny do jižní zóny deeskalace pod krytím humanitárních konvojů nevládních organizací. Kromě složek toxických látek byly militantům předány také zapalovače munice, zakamuflované jako balení cigaret. 

CELÝ ČLÁNEK NALEZNETE ZDE:www.novarepublika.cz/2018/03/je-to-vazne-usa-se-po-zinscenovanem.html

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode