JAK JSTE BYLI DOMA LÉČENI, KDYŽ JSTE ONEMOCNĚLI COVIDEM?

08.08.2021 08:47

Jaké vám pro léčbu dal pokyny váš praktický lékař a jaké léky vám předepsal a jak jste je měli užívat? Napište, moc by mě to zajímalo.


Osobně jsem měla velmi lehký průběh a tak jsem se léčila sama podle svého. Lékařce jsem ovšem své onemocnění telefonicky sdělila.

 Byla jsem si covidem jistá, protože se mnou v bytě byl člověk, u kterého byl covid prokázán a měl na něj neschopenku a já za několik dnů po začátku jeho onemocnění také dostala horečku, nijak vysokou a bylo mně asi týden či o něco déle natolik blbě, že jsem většinou ležela. Užívala jsem vyšší dávky vitamínu C, měla jsem i vitamín D v kapkách, jiný neměli a proti možnému ucpávání drobných cév v plicích jsem si koupila i stacyl. I když nevím, zda právě stacyl, jediný volně prodejný lék na ředění krve, by byl v tomto případě co platný. Lékařka mně nedoporučila ani nepředepsala vůbec nic. Jen mně sdělila - na můj dotad - za jak dlouho po nemoci mohu navštívit rodinu svého nejmladšího syna a jedinou vnučku (v té době roční), kterou mám.


Co předepsali vám? Mému známému VELMI DOBŘE A RYCHLE ZABRAL ISOPRINOSIN, ale sháněl ho složitě. Nevím zda na něho dostal předpis, nebo ne a jestli ho sháněl u nás, nebo v cizině (např. v Polsku, kde není na předpis). Nějak nechápu, proč to léčení covidu bylo zpravidla tak podivné.

 Jakoby na ně naše zdravotnictví rezignovalo. Když bylo zle, pomoc nakonec přišla formou hospitalizace, ale medikace tak přišla často natolik pozdě, že mnoho lidí zemřelo, nebo mají zbytečně zdravotní následky. Připadá mně to, jako by to někdo, kdo má v našem zdravotnictví rozhodovací pravomoci sabotoval. Proč nedostal každý nemocný covidem alespoň isoprinosin? Který se za minulého režimu rozdávali vojákům základní služby v chřipkových obdobích zdarma?


Děkuji za podělení se s vaší zkušeností! Pokud se mýlím a vše se ukáže lepší, než jsem výše psala, budu jen ráda. Budu ráda, že státu a systému a tedy lidem, kteří stát řídí a podílejí se tak na systému jeho řízení -  na nás přece jen záleží!

B.B.J.

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode