Co to Brusel napadlo?

08.10.2016 12:32

 „Co jen to krále napalo, důvěřovati tvoru, který má žihadlo?“, ptá se půvabná již ne zcela nevinná Manon Lescaut v divadelní klasice Vítěslava Nezvala. Stejnou čianalogickou otázku bych rád položil pražským alepředevším bruselským mocipánům, jde o věc nelegálních imigrantů. Ta bajka z citované hry končí tím, že ta vosa, které se zalíbilo nakrálově nose,krále bodla a ten měl z toho smrt.

Zdalipak by v moci postavení dali hlavu našpalek, že příchozí jsou „žihadlaprostí“? Události v Charlie Hebdo, ač mohly být zfalšované, jasně naznačují, že nikoliv. Události připomínající řádění „henleinovců“ v československém pohraničí v roce 1938, odehrávající se v Kosovu a Makedonii hovoří o pěkně „jedovatém žihadle“. K tomu události na Blízkém Východě a severní Africe.Že jde naopak o lidi, kteří před těmi druhými prchají? V blízkosti Sýrie a dalších válkou utápěných států se nachází dost míru si užívajících zemí. Údajně jde o Syřany. Kde jsou tedy ženyaděti? Že by pro ně byla Sýrie dostatečně bezpečná? Nebo jde o ročníky, které měly bránit vlast v pravidelné armáděale zbaběle... Ani to by nemuseli hledat útočiště ve vzdálené Evropě. Jakou loajalitu může od nich tento malý kontinent naseveru očekávat Evropa prý potřebuje příliv nové krve? Že by nezaměstnanost na našem světadíle byla minulostí? Nějak jsem si nevšiml. A dokonce by po několik generací hrozit neměla? To by jednoho rozesmálo.

Když pominu nebezpečí, že by pouhé 1% byli potenciální teroristi, jde o masu hrozící pouhou svou přítomností evropský ekonomický systém Apropo to 1% to není rota ani prapor, ale pěkných pár pluků, pořádný trojský kůň v našem městě, kterého si máme jak naivní Trójané přivléci k našim ložnicím i hradeb a bran pobořit, by mohl vjet dovnitř.

Opravdu chtějí vládcové Evropy dopadnout jako trojský král Priamus a vstoupit do historie jako Romulus Augustus, poslední římský císař? Nebylo by lépe se sebevražedným snahám Bruselu postavit nebo naše vláda zase vše odkývá a nechá si „nalinkovat“ jak 1938 z Mnichova. 

Tony Satira

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode