2028 po Kristu

04.08.2017 11:50

Sci-fi povídka

Ten říjnový den 28. v měsíci roku 2028 byl příjemný slunečný, účastníky výstupu na Velkou Javořinu, měl letos desáté výročí, tento den před deseti lety bylo obnoveno Československo, vznikla Československá Spolková Republika tvořená zeměmi Čechy, Zemí Moravskoslezskou, Slovenskem a Podkarpatskou Rusí. Tento pochod tohoto dne se chodil právě proto. Koneckonců nebyl to jen náš státní svátek, ale svátek celé Evropy. Byl ukončením krizového vývoje v ekonomice a migrační krize. 21.srpna 2018 požádali státy, tímto aktem de fakto právě zrušené EU, o pomoc a vojenskou intervenci za účelem obnovení pořádku a státnosti nejvýchodnější evropský stát.

Americký prezident bezmála již neexistující federace, situace v prostoru mezi Kanadou a Mexikem se dynamicky vyvíjela k decentralizaci. Vlastně to začalo prezidentovým pokusem rozpustit kongres osobující si jeho výkonou moc, poslanci jmenovali afroamerického trucprezidenta, jenže toho uznali jen ty nejpokrokářštější státy Unie, další trvaly na věrnosti původnímu řádně zvolenému a sesazení ignorovaly. Texas a Havaj vyhlásily samostatnost hned.

A v téhle chvíli vydal prezident, tedy ten řádný, rozkaz americkým jednotkám v Evropě a na blízkém východě být k dispozici osvobozovacím silám východního spojence, naplnilo se tak Nostradamovo proroctví o tom, „že ti od severního pólu uzavřou spojenectví a že zvítězí“ i to „o cestě do Konstantinopole zbrocené barbarskou krví“. Ruské jednotky přistával i Řecku a Bulharsku, v Itálii, Polsku a u nás. Z těcto posledně jmenovaných zemí pokračovaly mechanizované prapory na západ, „by napojil kozák svého koně ze Seiny“. Ruská válečná plavila zakotvila na pobřeží Španělska, Británie v Marseille a Le Havru. Francouzská prezidentka pomalu začínala získávat kontrolu nad svojí zemí. V Německu došlo k vyhlášení samostatnosti Svobodné republiky Bavorsko, která již nechtěla mít s tím zbytkem státu nic společného a přidala se ke zvacímu dopisu přes odpor Bundestagu. Následovalo ji Sasko a východní země. Na Balkáně byly obnoveny státy, tak jak tam existovaly v 80. letech. Od Aše na východ se začala formovat nová ekonomická aliance Svaz Svobodných Slovanských Republic, název byl trochu zavádějící. Protože tam patřily Maďarsko, Rumunsko a další neslované.

V Evropě proběhlo vyvlastnění bankovních domů, zavedení zlatého standartu a něco, co znají čtenáři z Bible, rok milosti, kdy se anulovaly veškeré dluhy tedy poptávky těchto bank. Svět bez bank a dluhu si vydechl. Po celé Evropě se uklízeli ruiny, kromě některých, tak jak zůstala úmyslně část Drážďan nevyčištěna, tak na věčnou památku zůstaly světu zříceniny vatikánských budov a paláců. Koneckonců nenaplnil se jen čas nemovitostí ale celé instituce, stalo se jak psáno v Bibli, „nikdo tam již nerožne lampu, nikdo neuslyší hlas ženicha a nevěsty.“

 

 

Mor.Dis.

 

Kontakt

www.mikan.cz

mikan@atlas.cz

příspěvky čternářů:mikan@atlas.cz
770 06 Olomouc,

Morava

00420 605 44 95 85

Vyhledávání

Copyright © 2015

Vytvořeno službou Webnode